O nas

Smo ponosni nosilci blagovne znamke Delicije Dalmacije DE-DA, s katero si prizadevamo krepiti posebno povezanost morja in človeka, ki obstaja že od pradavnine.  Svet se vse bolj spreminja, podnebne spremembe puščajo posledice, tehnološki napredek drvi s super hitrostjo, a nekatere stvari ostajajo nespremenjene. Tudi ribištvo in z njim povezane panoge ostajajo v svojem poslanstvu neomajno zasidrane z morjem, zemljo in tradicijo. Vse to v enem ponujajo naše vložene dalmatinske delicije, ki se ponašajo z visoko kakovostjo in so po mnenju številnih zadovoljnih strank tudi neprekosljivega okusa. Naj poudarimo, da so naši izdelki lokalno pridelani in ulovljeni v Dalmaciji, vse pa je pripravljeno z ljubeznijo, spoštovanjem in pridnimi rokami. 

 

Na otoku Ugljenu, v ribiški prestolnici Kali, živi Livio - ribič v pravem pomenu besede. Ribolov mu je bil položen v zibelko, saj lovi od malega ter neguje ribiške modrosti in skrivnosti svojih dedov. Bil je kapitan velikih ribiških ladij na Jadranu in Pacifiku. Danes ga boste najverjetneje ujeli na njegovi barki, s širokim nasmehom vam bo mahal v pozdrav nekje med otočki na Kornatih. Največ lovi s parangali. In ker si morajo ribiči na barki kuhati sami, ne gre drugače, je tudi odličen kuhar. Res odličen. Po svoje pravi čarovnik, ki rad pogosti vsakogar. 

Tudi profesionalno se ukvarja s predelavo rib in morskih sadežev. Njegovo podjetje Šišmar izdeluje vrhunske vložene inčune, lokarde, kozice, hobotnice … Mi bomo poskrbeli, da bodo te njegove delicije redno obiskovale vaš dom in tako postale nepogrešljiv del vaše kulinarične izkušnje.